اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
معاون فناوری الکترونیک بانک مرکزی اختلال هفته گذشته بانک ملت را هک ندانست و گفت: در یکی دوماه گذشته هیچ هکی در سامانه های بانکی نداشتیم.
وی افزود: در حال حاضر بر بهینه سازی الگوریتم های این حوزه کار می کنیم. اقلامی مانند بدهی مالیاتی و رفتار مالی افراد از جمله شاخص هایی است که به اعتبارسنجی اضافه خواهد شد. در بحث نظارت هوشمند و بانکداری هوشمند که مبتنی بر داده است، تلاش شده که از هوش مصنوعی به عنوان یک مولفه زیرساختی استفاده شود.
مومن واقفی درباره اتصال بانک ها به چک الکترونیک هم تصریح کرد: نزدیک به 16 بانک در حوزه چک الکترونیک در حال حاضر فعال هستند. در حوزه چک الکترونیک برای افراد حقوقی با مسائلی مواجه و در حال پیگیری رفع آن هستیم تا به زودی چک الکترونیک برای افراد حقوقی نیز رونمایی شود.
معاون فناوری های نوین بانک مرکزی با بیان اینکه رفع مسدودی چک همواره مورد تاکید بانک مرکزی بوده است، تاکید کرد: البته برخی بانک ها در این حوزه محدودیت فناوری دارند که در حال ارتقای آن هستند. اینکه بانکی در این حوزه با مشتری همکاری نکند به هیچ وجه مورد تائید نیست و هر موردی که مشاهده شود را مردم و خبرنگاران می توانند به بانک مرکزی به عنوان یک تخلف گزارش کنند.
وی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده اند که به بانک ها ابلاغ کرده ایم تا از آن استفاده کنند. بانک ها می توانند برای ارائه دسته چک به مردم از این سامانه استفاده کنند که آیین نامه این اقدام به بانک ها ابلاغ شده و در دست پیگیری است.
* هیچ هک بانکی در 2 ماه گذشته نداشتیم
وی اختلال هفته گذشته بانک ملت را هک ندانست و گفت: در یکی دوماه گذشته هیچ هکی در سامانه های بانکی نداشتیم. در تمام دنیا مواردی از نشر دیتا اتفاق می افتد و در کشور ماهم این موضوع بعضا اتفاق می افتد. مورداخیر بانک ملت اختلال سیستم بوده و هکی در کار نیست.
مومن واقفی با اشاره به اینکه در پروژه کهربا تمام بانک های بزرگ کشور حضور دارند ک نزدیک 90 درصد مشتریان بانکی در خصوص کهربا پوشش داده شده اند، ادامه داد: به دلیل هزینه و ارزبری بالای تبدیل کارت های الکترونیک به کارت های مغناطیسی سعی داریم با فراهم کردن زیرساخت فناوری از فناوری NFC تلفن های همراه استفاده شود. در این راستا، از فناوری توکنازیشن در طرح کهربا استفاده کرده ایم به صورتی که کارت بانکی به صورت توکنایز در تلفن همراه ثبت شود و سپس عملیات پرداخت با استفاده از تکنولوژی NFC تلفن همراه انجام شود.
معاون فناوری های نوین بانک مرکزی درباره اتصال میر روسیه به شتاب ایران گفت: پس از رونمایی از میرشتاب از نظر فنی سیستم کارتی ایران و روسیه به یکدیگر متصل شده است. در این رابطه باید استاندارد هایی رعایت می شد تا امکان تراکنش مستقیم بین ایران و روسیه برقرار شود که آنها را فراهم کرده ایم. هم اکنون امکان تراکنش بین میر روسیه و شبکه شتاب ایجاد شده است.
وی درباره طرح ریال دیجیتال گفت: در فاز اول پروژه ریال دیجیتال بیشتر روی بحث فنی تمرکز داشته ایم و نتیجه گیری این بود که کاربری ریال دیجیتال به اندازه کافی کاربردی نشده است. چندین پیشنهاد در کاربرد های مختلف این حوزه داشته ایم و در نظر داریم کاربرد ریال دیجیتال را بیشتر کنیم.
* استفاده از ریال دیجیتال برای دور زدن تحریم ها
ماهیار مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک نیز در ادامه این نشست به خبرنگاران گفت: تحول دیجیتال و استفاده از فناوری های نوین می تواند زمینه تغییرات گسترده ای در ارائه خدمات بانکی شود.
وی افزود: امروزه در هر زمان و مکانی می توان خدمات بانکی را دریافت کرد؛ اینها با تحولات جدید و تغییرات زیست بوم بانکداری سرعت می گیرد .
او گفت: در این همایش باتوجه به تحولات هوش مصنوعی و ... شاهد محصولات جدید بانکداری خواهیم بود. خیلی از موضوعات منوط به استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی شده است.
ماهیار همچنین به نظارت فناورانه و هوشمند بر بانکداری هوشمند تاکید کرد و ادامه داد: در سال های گذشته بسیاری از موضوعات معطوف به استفاده از هوش مصنوعی شده است و با توجه به اینکه در حوزه بانکی و نظام پرداخت داده های تمیزی داریم، می توانیم نظارت هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی را به نحو آسان تر و بهتری داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک درباره برنامه بانک مرکزی برای استفاده از ریال دیجیتال، گفت: در استفاده از ریال دیجیتال نیز اقداماتی را در نظر داریم که کارایی آن افزایش پیدا کند. البته در حال حاضر زیرساخت های بیشتر برای پرداخت خرد فراهم شده است، اما استفاده از ریال دیجیتال برای دور زدن تحریم ها، استفاده از توکنایز کردن دارایی ها و سایر مزایای ریال دیجیتال را در نظر داریم.
وی با بیان اینکه بیش از 50 درصد تراکنش های خرد ما از نوع تراکنش های خرد و بسیار خرد است، تصریح کرد: استفاده از سامانه پل و ابزار پل پی و بحث کیف پول نیز باید یک زیرساخت فنی برای آن در نظر گرفته می شد که ریال دیجیتال می تواند بستر مناسبی برای این موارد باشد.
مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک با بیان اینکه ریال دیجیتال چند چالش دارد، گفت: اول اینکه باید بدانیم از آن می خواهیم برای پرداخت های داخل کشور استفاده کنیم یا از آن برای پرداخت ها و تبادلات بین المللی استفاده کنیم.
به گفته وی، در استفاده از ریال دیجیتال برای تبادلات بین المللی بحث نرخ، زیرساخت ها، ورود و خروج پول و بسیاری از موارد دیگر بسیار مهم است که باید آنها را در نظر داشته باشیم. در وهله اول از ریال دیجیتال می توانیم برای پرداخت های خردی که حجم بالایی دارد و هزینه بالایی به شبکه بانکی تحمیل می کند، استفاده کنیم.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}